Çita Web Tasarım

ADRES

İstasyon Cd. No:43 Tuzla/İstanbul

BİZE ULAŞIN

0850 885 37 14
0552 333 98 17

Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın alması Avrupa tarafından mercek altında

microsoftun activision blizzardi satin almasi avrupa tarafindan mercek altinda 0 j4dnmcop
Microsoft’un Activision Blizzard
Microsoft’un Call of Duty ve Overwatch’ın arkasındaki şirket olan Microsoft Activision Blizzard‘ı satın almak için 69 milyar dolarlık teklifi, düzenleyici inceleme altında. İngiltere tarafından müzakere edilen anlaşma şimdi Avrupa Birliği’ne geçti.
Sonuç olarak, Birleşik Krallık ve AB soruşturmaları, daha derinlemesine incelemelerle ikinci bir aşamaya geçti.Reuters ve Politico’ya göre Microsoft, Activision Blizzard’ı satın alması konusunda Avrupa Konseyi düzenleyicileriyle uzlaşmaya yanaşmıyor, ancak şirket komite ile işbirliğine devam edecek.Microsoft kısa süre önce, İngiltere veya AB yetkililerine herhangi bir resmi analiz yapmamasına rağmen, Sony’nin anlaşmaya karşı çıkmasının arkasındaki en önemli nedeni yatıştırmak için Call of Duty serisinin PlayStation’da kalacağını duyurdu.

Call of Duty, Sony’nin tek sorunu değil

Microsoft’un Call of Duty serisini PlayStation’dan devralmasından endişe eden sadece Sony değil. Sony için bir başka şüphe de, Microsoft’un sahaya hakim olduğu Call of Duty serisinin Xbox Game Pass ve Xbox Cloud Gaming‘e gelmesidir. Brezilyalı düzenleyiciler, Avrupa gözetiminden bahsetmeden, satın almayı zaten onayladılar.

microsoftun activision blizzardi satin almasi avrupa tarafindan mercek altinda 1 fp4mhlovAyrıca, Microsoft, buna dayalı olarak PC ve mobil oyunlar için Activision Blizzard’ı satın almayı planladığını duyurdu. Önceki raporlar, Activision Blizzard’ın gelirinin önemli bir bölümünün taşınabilir sektörden geldiğini gösteriyordu.

Microsoft için başka bir düzenleyici, ABD Federal Ticaret Komisyonu‘dur (FTC). FTC’nin soruşturması hala erken aşamalarında ve Kasım ayı sonuna kadar bir karar verilmesi bekleniyor. Satın almayı onaylayan ilk ülke Suudi Arabistan oldu, ancak Microsoft’un hala Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya ve Güney Kore’den onay alması gerekiyor.