Çita Web Tasarım

ADRES

İstasyon Cd. No:43 Tuzla/İstanbul

BİZE ULAŞIN

0850 885 37 14
0552 333 98 17

İlk Alfabeyle Yazılan En Eski Cümle Keşfedildi!

arkeologlar ilk alfabeyle yazilan en eski okunakli cumleyi kesfetti 0 x6fbtgqr

İlk Alfabeyle Yazılan En Eski Cümle

Journal of Jerusalem Archaeology’de yayınlanan yeni araştırmayla ilgili 8 Kasım tarihli basın açıklamasına göre, en eski yazılı cümle arkeologlar tarafından bulundu. İlginç bir bulgu, MÖ 1700‘den (şimdiki çağdan önce) bir Kenan ifadesi içerir. Öte yandan bu bulgu, insanlık tarihinin en eski yazılı cümlesi olabilir.

Kadim Bit Temizleme Büyüsü

Araştırmacılar, saç biti tarağına kazınmış ifadeyi deşifre ettikten sonra bunun bir büyü olabileceğine inanıyor. Çünkü fildişi tarağın üzerinde “Bu dişler baş ve sakal bitlerini çıkarır” yazıyor.

arkeologlar ilk alfabeyle yazilan en eski okunakli cumleyi kesfetti 1 pn4xgvsz
Profesörler Yosef Garfinkel, Michael Hasel ve Martin Klingbeil liderliğindeki Kudüs İbrani Üniversitesi’nden (HU) ve Amerika Birleşik Devletleri Güney Adventist Üniversitesi’nden bir ekip, dünyanın en değerli ikinci şehri olarak bilinen İsrail’in Tel. Krallık. Yahuda’nın. Tarağı Lachish’in evinde buldu.

Profesör Yosef Garfinkel şunları söyledi: “Bu, İsrail’in Kenan dilinde bulunan ilk cümledir. Suriye, Ugarita’da Kenanlılar var, ancak şimdiye kadar kullanılan alfabeden farklı bir alfabeyle yazıyorlar” ve ekliyor:“ Samn harfi, alfabenin ilk çağlarda günlük etkinliklerde kullanıldığının doğrudan kanıtıdır. 3700’ler. bir yıl önce. Bu, insan yazılarının tarihinde bir dönüm noktasıdır.”

arkeologlar ilk alfabeyle yazilan en eski okunakli cumleyi kesfetti 2 hj31dygk
2017 yılında 3.5 cm x 2.5 cm olarak bulunmuş ancak dil analizi uzun sürmüş ve kısa sürede sonuç alınmıştır. Araştırmacılar, karbon tarihleme kullanılarak tarağın tam olarak ne zaman yapıldığını belirlemeye çalıştılar, ancak kesin bir tarihsel veri bulamadılar. Spekülasyonlara ve diğer bulgulara dayanarak, tarağın 3700-3800 yıl öncesine ait olduğu bildirildi.

Bir dönüm noktası olabilir

Yaklaşık 5200 yıl önce yazının Mezopotamya ve Mısır‘da ortaya çıktığına inanılıyor. Ancak bu erken yazı sistemleri alfabetik değildi ve genellikle kelimeleri ve heceleri temsil eden sembollerden oluşuyordu. Alfabe daha sonra geldi ve muhtemelen Mısır’da veya yakınında icat edildi.

Alfabenin en eski tarihi, arkeolojik kanıtların olmaması nedeniyle bir sır olarak kalıyor. Birçok araştırmacı alfabenin 3800 yıl önce oluşturulduğunu söylese de alfabenin 4300 yıl önce icat edildiğine dair bazı kanıtlar var. Ayrıca, bulduğumuz en eski metinler kısa ve deşifresi zor, bu yüzden insanların alfabeyi nasıl kullandığı net değil. Bu nedenle fildişi tarağın üzerindeki yazıtın çok değerli olduğu ve bir dönüm noktasını temsil ettiği söylenmektedir.