
Çoğu saldırı Rusya’dan geliyor
Toplanan verilere göre, finans kuruluşları 2021’de1.489 fidye yazılımı vakası bildirdi. Bu sayı geçen yıl 487 idi. FinCEN’e göre, 2021’in ikinci yarısında en çok talep gören beş fidye yazılımı Rusya kaynaklı.
Yalnızca Rus fidye yazılımının verdiği zarar 219 milyon dolar. Öte yandan ABD bankalarına yapılan fidye yazılımı ödemeleri 1,2 milyar dolara ulaştı.

Fidye yazılımıyla mücadele söz konusu olduğunda Washington’da büyük bir karışıklık olacak. Zirve, Amerika Birleşik Devletleri ve düzinelerce başka ülkeden siber güvenlik şirketlerini, kar amacı gütmeyen kuruluşları ve kuruluşları bir araya getirecek. Alınacak önlemler ve alınacak önlemler bu terasta konuşulacak.
“Kripto paranın yayılması saldırıları artırıyor”
İsminin açıklanmaması koşuluyla konuşan Beyaz Saray, ABD’nin fidye yazılımlarını finansal açıdan karlı hale getiren yasa dışı ödeme sistemlerini ortadan kaldırmak için çalışmaya devam ettiğini söyledi. Yetkiliye göre bu, “yasadışı ödeme yöntemlerine” dayalı Bitcoin gibi kripto para birimlerini ifade ediyor. Çünkünüfus göçü, kripto para biriminin yayılmasıyla birlikte artıyor.
Fidye Yazılımı Nedir?

Fidye yazılımı en hızlı yayılan kötü amaçlı yazılımlar arasındadır ve başlıca iki türde gelir, Şifreleyici ve Dolap.
Sisteminize şifreleme fidye yazılımı bulaştığında, sisteminizdeki her türlü veri (dosyalar, resimler, oyun belgeleri, veritabanları vb.) şifrelenebilir. Bu belgelerin şifresini çözen özel anahtar için fidye talep edilmektedir. Ancak saldırgan ödeme yapsa bile gerekli anahtarın sağlanmaması olasıdır. Locker fidye yazılımı ise veri yerine sistemi doğrudan kilitler.